určování původu předků pomocí analýzy DNA

Genetická genealogie ZDARMA za nákup na www.AMPLICON.cz

09.09.2013 21:44

Nakupte zboží na www.AMPLICON.cz za více než 25 000 Kč bez DPH a získáte zdarma základní geneticko-genealogickou analýzu mužské nebo ženské linie. Další informace o genetické genealogii naleznete nejen na specializovaném serveru www.GenetickaGenealogie.cz, ale i v elektronickém obchodě www.4N6shop.cz.

 

Pomocí analýzy DNA Y-chromozómu a mitochondriální DNA můžete nalézt odpověď na otázky:

  • Kdo jsem a odkud pocházím?
  • Kde jsou moje genetické kořeny?
  • Kde vznikla mužská linie našeho rodu?
  • Kde ve světě žijí příslušníci mého rodového klanu?
  • Která ze 7-mi dcer Evinných byla mojí prapraprapra...babičkou?
  • Jsem potomkem Čingischána či vzdálený příbuzný cara Nikolaje?

 

V posledních letech se analýza DNA stala účinným pomocníkem genealogů. Přednášky o genetice a genealogii jsou častým tématem nejenom vědeckých konferencí, ale i populárních článků. Mezi genetickými testy dostupnými historikům pátrajícím po ztracených větvích rodinného stromu je v současné době nejpoužívanější analýza Y-chromozomu a mitochondriální DNA. Tyto systémy přenosu dědičné generace vytvářejí nepřerušitelnou spojnici mezi generacemi a mohou být velkým pomocníkem při rekonstrukci rodinné historie.

Mitochondriální DNA se v každé generaci přenáší z matky na její potomky, dcery i syny. Pouze dcery pak předávají mateřskou mitochondriální DNA svým dětem.

Y-chromozóm je část jaderné DNA, kterou nalezneme pouze u mužů, a dědí se stiktně po paternální linii z otce na syna, podobně jako rodné příjmení.

© 2010-2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode